Ondersteuning voor ondernemers

Als ondernemer heeft u soms vragen waarop u een antwoord wilt. Het is dan fijn dat er organisaties zijn waar u terecht kunt.

De bedrijvencontactpersoon kent de route binnen de gemeentelijke organisatie. Dit is handig bij de start, uitbreiding of bedrijfsvoering van uw organisatie.

Contact

Met algemene vragen of oriënterende vragen kunt u contact opnemen met Nicole de Kort via n.dekort@geertruidenberg.nl of 14 0162.

SOLO is de landelijke voorziening voor Sociale Ondernemersregelingen. In dit digitale loket krijgt u met de doelgroepscan hulp bij het vaststellen of u voor een regeling in aanmerking komt en kunt u een inlichtingenformulier invullen. 

Binnen de gemeente is ondernemersvereniging VOG actief. De vereniging ondersteunt alle disciplines van  het ondernemerschap. De speerpunten van de vereniging zijn:

  •  het stimuleren van economische bedrijvigheid
  •  het creëren van een dynamisch ondernemersnetwerk
  •  het informeren van ondernemers over lokale zaken die van belang zijn
  •  belangenbehartiging van ondernemers door het uitdragen van de mening van die ondernemers

U kunt contact opnemen met de VOG via info@vogweb.nl.

Samen met het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een speciaal serviceloket voor lokale ondernemers opengesteld. Dankzij het initiatief '155-help-een-bedrijf' kunt u als ondernemer uit de gemeente gratis terecht bij het IMK voor bedrijfsadvies en ondersteuning.

Aandachtspunten liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Zo worden problemen vaak in de kiem gesmoord.

Contact

Ondernemers uit de gemeente waarvan de continuïteit van de organisatie in het geding is kunnen voor meer informatie tijdens kantooruren contact opnemen via 088-999 01 55. Binnen 24 uur neemt een ondernemersadviseur contact met u op en binnen vijf werkdagen volgt een intakegesprek.

Wat moet u regelen als u voor uzelf begint? Welke vergunningen heeft u nodig voor een uitbreiding van uw bedrijfspand? Op Ondernermersplein.nl staat alle informatie van de (semi-)overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Het Ondernemersplein is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Belastingdienst. 

Ondernemers uit Geertruidenberg, Drimmelen en de regio zijn van harte welkom bij de netwerkbijeenkomsten van Open Coffee. Ondernemers kunnen dan op een laagdrempelige manier kennismaken met andere ondernemers. 

Deze provinciale subsidieregeling is bedoeld voor MKB ondernemers. De eerste paragraaf van deze regeling is op West-Brabant van toepassing. Kijk voor meer informatie op West-Brabant.eu.

U bent zelfstandig ondernemer en heeft financiële problemen. Soms heeft u recht op aanvullende bijstand.

De IOAZ is een bijstandsuitkering voor oudere arbeidsongeschikte zelfstandigen. U kunt in aanmerking komen als u gestopt bent met uw eigen bedrijf en een inkomen onder bijstandsniveau heeft.