Geldzorgen of financiële problemen

U heeft geldzorgen of financiële problemen. Of u heeft moeite met het betalen van uw vaste lasten zoals huur en energie. We geven u graag een aantal tips.

U vindt het lastig om maandelijks rond te komen of geld te besparen. Met het Startpunt Geldzaken kunt u gratis, anoniem en op maat een geldplan maken om maandelijks te bezuinigen.Met het geldplan kunt u uw uitgaven en inkomsten in evenwicht brengen. 

Voor ZZP-ers biedt het Startpunt Geldzaken het Geldplan ZZP.

We hebben verschillende regelingen waarmee we u kunnen helpen. Ook kunt u zich aanmelden voor een gesprek. Een gesprek kan u niet alleen helpen als u geldproblemen heeft. Dit kan namelijk ook zinvol zijn als u zich zorgen maakt over uw financiën. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 0162.

 

Gaat het niet zo goed met uw bedrijf, heeft u vragen over uw financiële situatie of ervaart u financiële problemen waar u zelf niet meer uitkomt? Dan kunt u hulp krijgen van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en de gemeente. De medewerkers van het IMK staan klaar voor u als ondernemer. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 155 “help een bedrijf”. Samen met u kijkt het IMK waar zij u kan ondersteunen zodat uw situatie verbetert, de bedrijfsvoering kan worden doorgezet of schulden bij beëindiging beperkt blijven. Voor u is deze hulp gratis. Indien nodig verwijst het IMK u door naar andere organisaties of naar de gemeente voor schuldhulp.

Wanneer u liever zelf op zoek gaat naar een oplossing, neem dan een kijkje op een van de volgende websites: