Winkeltijden

Heeft u een winkel? Dan mag u van maandag tot en met zondag geopend zijn van 06.00 tot 22.00 uur.

Er zijn enkele dagen waarop de winkel gesloten moet zijn voor publiek.

De winkel mag niet open zijn op:

  • eerste kerstdag
  • eerste paasdag
  • eerste pinksterdag
  • Goede Vrijdag na 21.00 uur
  • 4 mei na 19.00 uur

Wilt u als ondernemer wel op een van bovenstaande dagen uw winkel geopend hebben of wilt u incidenteel afwijken van deze tijden? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

U vraagt een ontheffing uiterlijk acht weken van tevoren aan. U kunt een verzoek online indienen. U heeft hiervoor een DigiD of eHerkenning nodig. In uw verzoek geeft u aan waarom u wilt afwijken van de openings- en sluitingstijden, om welke winkel het gaat, het adres, welke datum en gewenste eindtijd.

Ontheffing winkeltijden aanvragen Ontheffing winkeltijden aanvragen (eHerkenning)

U kunt uw verzoek schriftelijk en voorzien van handtekening aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders. In uw verzoek geeft u aan waarom u wilt afwijken van de openings- en sluitingstijden, om welke winkel het gaat, het adres, welke datum en gewenste eindtijd. Vermeld daarbij ook uw persoonlijke gegevens. U kunt het verzoek per post sturen naar Postbus 10001, 4940 GA in Raamsdonksveer of per e-mail naar info@geertruidenberg.nl

Het college van burgemeester en wethouders neemt binnen acht weken een beslissing op uw verzoek. Houd er rekening mee dat een ontheffing alleen kan worden verleend in het geval van een bijzondere gebeurtenis of van een feestelijkheid, tentoonstelling, bijeenkomst, veiling of beurs.

U betaalt kosten voor het in behandeling nemen van uw aanvraag voor het verkrijgen van een vergunning. Deze kosten bedragen €14,05 (2021).

Een ontheffing is geldig voor de toegewezen dag of periode. De ontheffing staat op naam van de winkel en van de ondernemer. Dit betekent dat u de ontheffing niet kunt overdragen aan een andere ondernemer of voor een andere winkel.