Actuele projecten

Stockfoto huis contract

Gemeentegrond en vastgoed

De gemeente verkoopt en verhuurt regelmatig grond en gebouwen. Op deze pagina maken we bekend welke gronden en gebouwen te huur en te koop zijn aangeboden. Kijk voor meer informatie over deze procedure bij 'Algemene informatie'. 

Man brengt afval naar ondergrondse container

Het nieuwe inzamelen

Met een nieuwe manier van afval inzamelen zorgen we samen voor nog meer herbruikbaar afval en maken we van afval een grondstof. Op deze pagina leest u actuele informatie over de verandering.  

Hermenzeil

Het college heeft op 8 maart 2022 besloten de huidige verkoopprocedure te beëindigen. 

Omgevingswet

Met de Omgevingswet wil de overheid het wettelijk systeem eenvoudiger, sneller en daardoor ook goedkoper maken.

Donge Oevers

We richten ons op de toeristische, recreatieve, cultuurhistorische en economische herontwikkeling van diverse locaties langs de oevers van de Donge. Het programma Donge-oevers gaat over zes locaties: Rivierkade, Achter de Hoeven, Oude Haven, Slikpolder, Timmersteekade en Fort Lunet.

Langer Thuis

Advies en tips voor als u langer zelfstandig in uw woning wilt blijven wonen.

(Nieuw)bouw

Informatie over de (nieuw)bouwprojecten binnen onze gemeente.

Schets locatie PLUS

PLUS supermarkt

Om het voorzieningenniveau in de kern op peil te houden is de gemeente al langer op zoek naar een locatie voor een volwaardige supermarkt in de kern Geertruidenberg. Lees hier meer over het proces en de locatie van de supermarkt. 

Spoorpark

Spoorpark

Het Spoorpark is de naam van het gebied langs de Donge, tussen het Brandepoort-, Koninginne- en Oranjebastion in Geertruidenberg. Verschillende bewonersgroepen meldden zich met een leuk en historisch idee voor het Spoorpark.