Oud en nieuw

Op deze pagina vindt u alle informatie over de jaarwisseling. 

Alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur mag in Nederland vuurwerk afgestoken worden. Heeft u buiten deze tijden overlast van vuurwerk in uw buurt? Meld het ons!

U kunt dit op verschillende manieren doen:

  • Meld het bij de gemeente via de Geertruidenberg App
  • De website van de politie 
  • Politie (0900-8844) bij vermoeden van illegale opslag van vuurwerk, handel, ernstige overlast of vernieling
  • Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)
  • Ziet u een verdachte situatie of is er gevaar? Twijfel niet, maar bel direct 112.

Vuurwerkschade melden

Schade door vuurwerk aan bijvoorbeeld speeltoestellen, prullenbakken, ondergrondse containers etc. kunt u melden via de Geertruidenberg App.

Vuurwerkvrije zones

Dit jaar zijn er in de gemeente Geertruidenberg 10 vuurwerkvrije zones aangewezen. In een vuurwerkvrije zone is vuurwerk afsteken niet toegestaan. Ook niet op 31 december van 18.00uur tot 1 januari 02.00uur. Op onderstaande plattegrond zijn de vuurwerkvrije zones in beeld gebracht.

Op deze kaart staan de tien vuurwerkvrije zones in onze gemeente.

Woont u in een vuurwerkvrije zone? Met bijgevoegde poster kunt u voor iedereen kenbaar maken dat men zich bevindt in een vuurwerkvrije zone. Deze poster kunt u zelf uitprinten. 

Meld vuurwerkoverlast altijd!

Onze boa’s en politie doen hun uiterste best om vuurwerkoverlast, schade en letsel zoveel mogelijk te voorkomen en de regels rondom vuurwerk te handhaven. Het is moeilijk om iets aan vuurwerkoverlast te doen, omdat vuurwerk afsteken heel snel gebeurt en het snel voorbij is. Ook kunnen onze boa’s en politie niet overal direct heen en zijn onze boa’s niet 24/7 in dienst. Dit maakt het moeilijk om daders op heterdaad te betrappen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Wel vragen wij u om overlast te blijven melden. Blijft de overlast doorgaan, ondanks dat u dit heeft gemeld? Meld dit dan opnieuw.

Wat gebeurt er met uw melding?

Wij brengen alle meldingen in kaart. Zo krijgen wij een goed beeld van plaatsen waar veel vuurwerkoverlast is. Onze boa’s en politie gaan daar dan vaker langs en kijken in overleg met bijvoorbeeld jongerenwerkers en de politie hoe de overlast aangepakt kan worden. Wij kunnen alleen een bekeuring geven (of jongeren verwijzen naar Bureau Halt) als we iemand aantreffen die op dat moment vuurwerk afsteekt.

Ziet u schade door vuurwerk in de openbare ruimte? Meldt dit dan via de Geertruidenberg App.

Tijdens de jaarwisseling gaan we weer gaan genieten van kerstkransjes, appelbeignets en oliebollen! Heerlijk, maar wat doet u met het overgebleven frituurvet?

Spoel het overgebleven vet na het bakken niet door het toilet of gootsteen. Want frituurvet en olie veroorzaken verstoppingen in het riool. Giet het frituurvet of de olie in een plastic fles. Heeft u geen plastic fles in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een leeg melkpak. Het overgebleven frituurvet kunt u naar de vetrecyclecontainer brengen. Deze container is te vinden bij de milieustraat aan de Forellenweg 24 in Raamsdonksveer.

Meer weten over wat niet in het riool thuis hoort? Ga naar Nietinhetriool.nl