Ondergrondse containers en milieupas

In de gemeente Geertruidenberg staan GFT+E zuilen en ondergrondse containers voor restafval, PMD en luierafval. U heeft een milieupas nodig om deze containers te kunnen openen. Afhankelijk van uw woonsituatie krijgt u toegangsrechten toegekend aan uw milieupas.

Wilt u weten hoeveel tikken er nog op uw pas staan? Check dan hieronder uw saldo:

Check uw saldo / koop extra tikken

Per belastingjaar ontvangt u 78 tikken op uw milieupas. Daarmee kunt u 78x per jaar restafval storten. Is dit niet voldoende? Dan kunt u voor €2,- per stuk tikken bijkopen. Aan het einde van het belastingjaar zal uw overgebleven saldo opgewaardeerd worden tot een maximum van 78 tikken. Het aanbieden van PMD, GFT+E en luierafval is kosteloos en kost u dus geen tikken.

Wilt u meer informatie over uw milieupas, zoals saldo informatie, storthistorie, containerlocaties of het opwaarderen van uw milieupas? Log dan in via onderstaande link, met uw wachtwoord en milieupasnummer.

Check uw saldo / koop extra tikken

Wachtwoord vergeten? Neem dan contact op met team Afval via afval@geertruidenberg.nl.

Uw milieupas is gekoppeld aan uw adres en mag niet uitgeleend worden.

Nieuwe milieupas

Via afval@geertruidenberg.nl kunt u een nieuwe milieupas aanvragen. Het kan enkele dagen duren voordat u uw nieuwe milieupas ontvangt.

De kosten voor een nieuwe milieupas wanneer deze is beschadigd, gestolen of is verloren zijn € 25.  U kunt betalen wanneer u de pas komt ophalen. U maakt hiervoor een afspraak. 

De milieupas hoort bij de woning en bij een verhuizing blijft de milieupas in de woning achter. Mocht u als nieuwe bewoner geen milieupas aantreffen in de woning, neem dan contact op met team Afval via afval@geertruidenberg.nl

Let op: Maak geen gaten in uw milieupas en laat deze niet in contact komen met draadloze opladers en/of magneten. De milieupas werkt dan niet meer. 

 

  1. U houdt uw milieupas voor het venster van de ondergrondse container.
  2. U hoort een piep.
  3. De deksel/trommel ontgrendelt en u kunt de ondergrondse container openen.
  4. Plaats uw afval in de bak.  Let op dat uw afval niet klemt. 
  5. Sluit de deksel en de afval valt in de ondergrondse container.
  6. Wilt u meerdere zakken huisvuil weggooien? Herhaal dit stappenplan dan opnieuw. 

Let op: Plaats uw afvalzakken tijdens een storing niet naast de container, maar breng uw afval naar een andere container. U kunt een melding maken van de storing via de gemeente Geertruidenberg app.