Speelplekken

Op elke speelplek zijn alle kinderen welkom. Het is voor alle kinderen mogelijk om hier te spelen en zich te ontwikkelen. Elke speelplek is divers en biedt uitdaging voor elk kind. Ook kinderen met een beperking kunnen zich goed vermaken en samen met hun buurtgenootjes spelen. Buiten spelen maakt kinderen vrolijk en blij. Maar spelen is ook leren: buiten spelen prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Veiligheid speelterreinen

In de speelterreinen worden alleen goedgekeurde speeltoestellen door erkende leveranciers geplaatst.

Niet-gecertificeerde speeltoestellen en toestellen voor privégebruik, zijn niet toegestaan in de buitenruimte. Op elke speelplek is er een passende ondergrond voor de speeltoestellen. Zo is er onder sommige speeltoestellen een valdempende ondergrond geplaatst.

Daarnaast houden we rekening met de obstakelvrije ruimte rondom een speeltoestel. Elk speeltoestel heeft om veiligheidsredenen een obstakelvrije ruimte rondom het toestel. In deze ruimte mogen geen andere speeltoestellen of voorwerpen staan.

Elk kwartaal worden alle speeltoestellen gecontroleerd of geïnspecteerd. De controlerondes voeren we uit in eigen beheer en een externe partij voert de veiligheidsinspectie uit.

Verschillende speelplekken

De speelplekken zijn allemaal anders. Zo komen kinderen op elke speelplek andere speeltoestellen tegen. Dit maakt het leuk om een wandeling door de buurt of wijk te maken om de verschillende speelterreinen te ontdekken. 

Op buitenspeelkaart.nl en beweegg.nl kunt u alle speelplekken in de gemeente Geertruidenberg vinden.