Oude Haven

Het project ‘De Haven’ is onderdeel van het Programma Donge Oevers. Dit programma heeft onder andere als doel om diverse locaties langs de oevers van de Donge te verfraaien. Aan de Haven en het Heereplein leidt dat tot het opnieuw inrichten van de openbare ruimte, woningbouw en het opknappen van de jachthaven.

In 2022 is de openbare ruimte ingericht. Dit project is reeds afgerond. Op dit moment zijn we bezig met de planvorming voor de woningbouw in het gebied.

De Oude Haven in Raamsdonksveer krijgt een opknapbeurt. De plek waar vroeger de haven liep wordt vernieuwd. Donderdag 8 februari zijn de plannen voor de herontwikkeling van de Oude Haven gepresenteerd aan de buurt door aannemer Dura Vermeer.

Het plan bevat onder andere de ontwikkeling van een gevarieerd woningaanbod. Er komen zowel nieuwe gezinswoningen als koop- en huurappartementen. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de verbinding met de directe omgeving, het terugbrengen van de levendigheid aan de Oude Haven en het vergroenen van het gebied. Zo komen er bijvoorbeeld parkeerplaatsen uit het zicht, onder het appartementenblok.

Er komt ook een nieuwe kademuur aan de Haven. De kademuur is een verwijzing naar de vroegere haven. Onder aan de kademuur komt een groen en duurzaam waterelement. Dit wordt een fijne, groene omgeving voor mens en dier.

Mocht u nog vragen of suggesties hebben dan kunt u contact opnemen met Niels Tiekstra via 14 0162 of dongeoevers@geertruidenberg.nl