Update opvanglocatie het Hoge Veer

Gepubliceerd op

Op 27 december hebben we in het in het voormalige Hoge Veer in Raamsdonksveer 20 personen vanuit het COA ontvangen en gehuisvest. Eén gezin is nog in aantocht en arriveert naar verwachting op 4 januari in Raamsdonksveer. 

De samenstelling van de groep bewoners ziet er als volgt uit: 

-Twee gezinnen (vader, moeder en twee kinderen)
-Twee broers
-Een aantal koppels bestaande uit ouder en kind

De totale samenstelling bestaat nu uit zeven volwassen vrouwen, negen volwassen mannen en vier minderjarige kinderen. (3 jongens en 1 meisje)

Op dit moment zijn er geen alleenstaande asielzoekers in Het Hoge Veer. Er zullen nog meer asielzoekers naar het Hoge Veer komen in de komende tijd. We hebben momenteel geen informatie over de samenstelling van deze toekomstige bewoners. Zodra hier meer over bekend is zullen we u hierover informeren. 

De komst van de nieuwe bewoners verliep zeer gemoedelijk. Met hulp vanuit de Veiligheidsregio en van de huidige bewoners uit de opvang, is de ontvangst van de nieuwe bewoners in goede banen geleid. Bij het in elkaar zetten en het opdekken van de bedden kregen we spontaan hulp van een aantal Oekraïners. Deze mensen hebben hun hulp ook aangeboden om de nieuwe bewoners te laten landen. Ze delen bijvoorbeeld hun talenkennis met de nieuwe bewoners en kunnen meepraten over hoe het is om te vluchten.