Subsidieregeling nationaal isolatieprogramma (NIP)

Gepubliceerd op

Heeft u er al eens aan gedacht om uw woning te isoleren? Het is een stuk prettiger om in een geïsoleerde woning te wonen. Daarnaast bespaart u mogelijk op uw energierekening en isolatie is goed voor het milieu. Vanuit de rijksoverheid was er al subsidie beschikbaar voor het isoleren van uw woning. Vanaf nu kunt u in aanmerking komen voor extra subsidie via de gemeente. 

Wat zijn de mogelijkheden?

U kunt subsidie krijgen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie of isolerend glas. Het maximale subsidiebedrag is €1000,00. Alleen als u in 2022 energietoeslag heeft ontvangen, komt u in aanmerking voor maximaal €3000,00 subsidie. Een adviseur kan ook gratis bij u langskomen. Deze adviseur geeft u advies over welke isolatiemaatregelen het beste passen bij uw woning.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet uw woning voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  • Uw woning moet energielabel D, E, F of G hebben.
  • De WOZ-waarde van uw woning moet lager zijn dan het gemiddelde in de gemeente, onder €337.000. 
  • De isolatiemaatregelen zijn aangebracht na 01-01-2023.

Neem contact op met de gemeente als u niet weet of uw woning hieraan voldoet. 

Een aanvraag indienen

U kunt de subsidie via een digitaal formulier op onze website aanvragen. Dit doet u via geertruidenberg.nl/nip. Dit kan voordat u de isolatiemaatregelen treft. Na goedkeuring van uw aanvraag krijgt u het geld op uw rekening als voorschot. Let wel op! Het gaat om een voorschot. Na het uitvoeren van de maatregelen moet u een tweede formulier invullen. Hierin levert u bewijslast aan. Daarna is uw subsidieaanvraag definitief en hoeft u het bedrag niet terug te betalen.