Subsidie voor isoleren woning

Gepubliceerd op

Met de subsidieregeling Nationaal Isolatieprogramma kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. U kunt subsidie krijgen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie of isolerend glas. Verschillende inwoners, zoals Wout van Boesschoten, maakten al gebruik van deze regeling. Hieronder leest u meer over zijn ervaringen:

"In oktober 2023 kwam er een brief van de gemeente met het bericht dat er geld klaarligt voor isolatie. Er zijn een paar voorwaarden: de waarde van je huis en het energielabel. In eerste instantie dacht ik: “Het zal wel.” In februari kwam een tweede brief en kort daarop was er zelfs een medewerker van de gemeente aan de deur.

Ik gaf bij deze ambtenaar aan wat er nog gedaan moet worden aan mijn huis. Hij garandeert de gelden (1000 euro) en verbindt mij met het energieloket Geertruidenberg. Het energieloket komt met een specialist, die de mogelijkheden onderzoekt en een offerte maakt voor vloerisolatie. Het bedrijf Isolatie Centraal reageert supersnel en prikt een datum voor de uitvoering. Dit is één week later. Ik heb meteen de subsidieaanvraag op de site van de gemeente ingevuld.

Een week later: de uitvoering is klaar en ik moet direct afrekenen. ‘s Middags staat het subsidiebedrag op mijn rekening. Alles was supersnel geregeld. Isolatie Centraal stuurt de factuur en foto’s om te bewijzen dat de opdracht echt is uitgevoerd. Na inzending van factuur en foto’s bij de gemeente komt de definitieve goedkeuring.

In mei komt een tweede brief van de gemeente met een verhoging van het subsidie bedrag tot €1500. Ik vroeg direct een offerte aan voor spouwmuurisolatie en vroeg met dezelfde stappen als bij de vloerisolatie de rest van de subsidie aan. Binnen een week is de spouwmuur gevuld. Een paar dagen later kwam de rest van het subsidiebedrag op mijn rekening.

Met twee facturen en foto’s, om te bewijzen dat de isolatie is uitgevoerd, heb ik op internet de landelijke regeling voor subsidie ISDE opgezocht (www.rvo.nl). Let op dat je deze site kiest, want er zijn sites waar je moet betalen voor het invullen van de aanvraag. Doordat alles zo snel geregeld werd, was het in een maand klaar. Voor mij zijn die NIP-gelden een prachtige regeling.”