Publieksversie besluitenlijst 12 december

Gepubliceerd op

Ontwerpbestemmingsplan Centraleweg 9 Geertruidenberg

Van der Pluijm is voornemens om hun bedrijfsactiviteiten te verplaatsen. Het bedrijf is nu gevestigd aan Karthuizerstraat 75 in Raamsdonksveer, maar die locatie is nu en voor de toekomst zowel kwantitatief als kwalitatief niet geschikt voor de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf. De locatie is te klein om alle bedrijfsactiviteiten efficiënt te kunnen uitvoeren en ligt gezien de milieubelasting van het bedrijf relatief dicht bij gevoelige functies. Om het bedrijf op een natuurlijke manier te laten groeien is de Centraleweg 9 verworven. Centraleweg 9 ligt aan het bedrijventerrein Gasthuiswaard en is zodoende een logische locatie voor Van der Pluijm om zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Stimuleringslening duurzaamheid sportaccommodaties

Het college van B&W heeft besloten om sportaccommodatie TPV een stimuleringslening te verstrekken. De lening is bedoeld voor de aanschaf en installeren van een warmtepomp / solar installatie. Hiermee kan de vereniging hun sportaccommodatie verder verduurzamen. De lening is onderdeel van de aangepaste verordening ‘Stimuleringslening duurzaamheid sportaccommodaties’.

Project Schoolenwijk 

Op 12 december 2023 stemde het college in met het plan om een visie te ontwikkelen op de vestiging van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Raamsdonksveer-Noord. Deze MFA moet een bijdrage leveren aan goed onderwijs, het welzijn van wijkbewoners en het verbeteren van de woon- en leefomgeving. In 2024 worden wijkbewoners en belanghebbenden betrokken om tot een goede visie te komen. We werken hiervoor nauw samen met onze partners.

Overige besluiten:

Vaststelling intern controleplan 2023