Nieuwe activiteiten voor mantelzorgers in Geertruidenberg

Gepubliceerd op

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het welzijn van onze samenleving. Dit doen zij door onvoorwaardelijke zorg te bieden aan de mensen van wie ze houden. Om mantelzorgers te infomeren en te steunen, start Surplus 2024 met nieuwe activiteiten. 

Workshop ‘Mantelzorg van A tot Z: van acceptatie tot zelfzorg’

Op 18 januari start de workshop ‘Mantelzorg van A tot Z: van acceptatie tot zelfzorg’. Tijdens drie bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het zorgen voor eigen balans. Ervaar tijdens deze workshop hoe fijn het is te kunnen praten met andere mantelzorgers. De locatie voor deze workshop is Bibliotheek Theek 5, Torenstraat 8 in Oosterhout. 

Themabijeenkomst werk en mantelzorg 

Werkende mantelzorgers combineren de taken van een baan met de zorg voor een familielid of vriend die extra zorg nodig heeft. Deze dubbele belasting brengt bijzondere uitdagingen met zich mee. Voor mantelzorgers uit Geertruidenberg die handvatten zoeken om werk voor een werkgever en mantelzorg te combineren, is er een gratis themabijeenkomst werk en mantelzorg. De bijeenkomst is op vrijdag 19 januari, van 14.00 uur tot 15.30 uur. Hierin worden wettelijke verlofregelingen, de wegwijzer vervangende zorg, tips over in gesprek met je werkgever en het stellen van gezonde grenzen besproken. De bijeenkomst vindt plaats bij Activiteitencentrum De Slotjes.

Dementie en (N)u: cursus voor partners en kinderen van mensen met dementie

Op 8 februari start de nieuwe mantelzorggroep Dementie en (N)u. Deze is bedoeld voor partners en kinderen van mensen met dementie. Tijdens acht bijeenkomsten worden allerlei thema’s rondom dementie besproken. Daarnaast is er aandacht voor hoe mantelzorgers goed voor zichzelf kunnen zorgen door grenzen aan te geven en balans te houden. De acht gratis bijeenkomsten zijn op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Activiteitencentrum De Slotjes.