Inzamelmomenten afval 2024

Gepubliceerd op

De afvalkalender voor 2024 staat klaar. De planning is bijna hetzelfde als de planning van het afgelopen jaar. Alleen de ophaaldagen voor papier zijn gewijzigd.

Inzameling papier

Vanaf 1 januari 2024 wordt het oud papier en karton één keer per 4 weken (13 keer per jaar) opgehaald. Op dit moment gebeurt dat één keer per maand (12 keer per jaar).

Oud papier en karton kunnen we goed hergebruiken als nieuwe grondstof. We verhogen het serviceniveau op deze afvalstroom om het voor alle inwoners makkelijker te maken. Het nieuwe inzamelmoment voor uw adres vindt u in de afvalkalender 2024.

Heeft u nog geen minicontainer voor papier? Vraag deze gratis aan door een mail te sturen naar afval@geertruidenberg.nl. Heeft u ondanks het extra inzamelmoment in 2024 meer papier dan in uw container past? U kunt dit kosteloos inleveren bij de milieustraat of u kunt tegen betaling een extra minicontainer voor papier aanvragen. We willen u vragen géén los papier meer aan te bieden naast uw containers. Zo voorkomen we zwerfafval en blijft uw omgeving netjes.

Afvalkalender 2024

U kunt de afvalkalender 2024 nu downloaden via de Afvalwijzer App. De app is beschikbaar voor IOS en Android. Daarnaast kunt u de afvalkalender bekijken via Mijnafvalwijzer.nl. De Afvalwijzer geeft informatie over uw afval en de inzameling ervan. Zo ziet u snel en duidelijk wanneer we het GFT, PMD, papier en restafval in uw wijk ophalen. Als u de meldingen in de app aanzet, krijgt u handige herinneringen om uw afval aan straat te zetten. Ook krijgt u live updates en informatie bij wijzigingen.

Papieren exemplaar

Heeft u liever een papieren exemplaar van de afvalkalender of heeft u vragen over de afvalinzameling? Vraag uw papieren kalender aan of stel uw vraag via afval@geertruidenberg.nl. Noem bij uw aanvraag ook uw volledige adres.

U kunt de afvalwijzer ook zelf downloaden via de website mijnafvalwijzer.nl. Als u daar uw postcode en huisnummer invoert, kunt u de afvalkalender van uw adres bekijken, downloaden en printen via de PDF-knop.

Feestdagen

Let op, rondom de feestdagen kan het zijn dat uw container op een andere dag wordt opgehaald. Bekijk de Afvalwijzer om te zien of dit ook voor uw adres het geval is.