Herinrichting Mr. Simon Buijsstraat

Gepubliceerd op

We gaan de Mr. Simon Buijsstraat in Geertruidenberg herinrichten. Samen met bewoners maakten we een nieuw ontwerp voor de straat. We gaan de inrichting en bestrating moderner maken en werken aan klimaatadaptieve parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten aan het einde van februari. 

Klimaatadaptieve parkeerplaatsen

We vervangen de stenen parkeerplaatsen door betonelementen van Solidrain Connect. Deze onderdelen hebben een speciaal facetprofiel. Hierdoor kan het gras vrij groeien en is het gras beschermd tegen overrijden. Zo komt er meer groen in de openbare ruimte en kan regenwater makkelijker in de bodem trekken. De dichte uitstapstroken zorgen ook voor een duidelijke parkeervakscheiding. Daarnaast geven deze elementen een hoger loopcomfort voor de gebruiker van het parkeerterrein.

Bomen en planten

De bomen in de straat zijn inmiddels te groot en zorgen voor overlast. De bomen staan nu boven de riolering en te dicht bij de rioolputten. De wortelgroei zorgt regelmatig voor ontstoppingen. Ook zijn er veel opgehoogde plantvakken die zorgen voor onveilige situaties in de wijk. Daarom hebben we een nieuw beplantingsplan gemaakt. In overleg met de bewoners hebben we besloten om drachtbomen en drachtplanten te plaatsen. Deze bomen en planten leveren via nectar en pollen voedsel aan dieren. Hierdoor komt er meer biodiversiteit in de wijk.