Groen voor Grijs dag

Gepubliceerd op

Wilt u ook een groene, duurzame tuin waar vogels, wilde bijen en vlinders even neer strijken? Kom dan naar de Groen voor Grijs Dag op vrijdag 10 mei tussen 10.00 en 16.00 uur bij de Praxis in Raamsdonksveer. Ontvang een gratis nectarkroeg in ruil voor uw tuintegels, koop een compostbak met korting en krijg handige tips! 

Ontvang een gratis nectarkroeg

U kunt uw tuintegels (maximaal 3m2) gratis inleveren in ruil voor een nectarkroeg - zolang de voorraad strekt - om uw tuin te vergroenen en te verduurzamen.

Compostbak met korting

Zelf compost maken en gebruiken om uw  planten te bemesten? Met een compostbak lukt  dat perfect. Op de Groen voor Grijs Dag kost een compostbak 20 euro (op is op).

Lieveheersbeestjes huisje

Op de basisscholen zijn vrolijke kleurplaten uitgedeeld. Kinderen die hun kleurplaat inleveren krijgen een gratis huisje voor lieveheersbeestjes (op is op). Voor kinderen die niet in Raamsdonksveer naar school gaan, is een kleurplaat op het gemeentehuis verkrijgbaar.

Duurzame tips en subsidie

De Groen voor Grijs Dag is een samenwerking tussen Praxis, Bomenstichting, Madese Natuurvrienden en de gemeente Geertruidenberg. Maak gebruik van de aanwezige kennis om alle groene wensen voor uw tuin in gang te zetten. Ontvang tips over groene daken en laat u informeren over de subsidiemogelijkheden. 

Tegelwippen 

Naast de Groen voor Grijs dag nemen we ook deel aan het NK tegelwippen! Dit jaar stappen we voor het eerst in de ring van het NK tegelwippen. Dit staat los van onze Groen voor Grijs actie. Dus terwijl u uw tegels wipt voor de Groen voor Grijs actie, kunt u uw gewipte tegels snel en gemakkelijk opgeven via Nk-tegelwippen.nl.