Asielzoekers kunnen vanaf 27 december terecht in Het Hoge Veer

Gepubliceerd op

Op 14 december besloot de gemeenteraad van Geertruidenberg om 35 asielzoekers zo snel als mogelijk te huisvesten in het voormalige Hoge Veer in Raamsdonksveer.  De opvang is voor de periode van 3 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging met telkens 3 maanden, tot uiterlijk 30 september 2024.

(Veiligheids)maatregelen zijn getroffen

De gemeente heeft alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat de asielzoekers zo snel als mogelijk terecht kunnen in het Hoge Veer. Op deze noodopvanglocatie zijn (veiligheids)maatregelen genomen en voorzieningen getroffen om ervoor te zorgen dat de gemeente, vanaf woensdag 27 december, de asielzoekers een veilig thuis kan bieden. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bepaalt vervolgens wanneer de asielzoekers arriveren in Raamsdonksveer. Het kan dus zijn dat asielzoekers pas na 27 december in het Hoge Veer worden gehuisvest. 

Beveiliging en contactpersonen

De asielzoekers worden gehuisvest in een aparte vleugel van de tweede verdieping én op de derde verdieping van het pand. Op de locatie is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beveiliging aanwezig. Daarnaast is er voor de Oekraïense vluchtelingen die nu al op het Hoge Veer wonen, een locatiemanager vanuit de gemeente beschikbaar waar de bewoners terecht kunnen met vragen en zorgen die leven. Voor de asielzoekers zal een locatiemanager vanuit de Veiligheidsregio speciaal voor hen beschikbaar zijn.
Burgemeester Marian Witte:  “Ik ben er trots op dat we op zo’n korte termijn met hulp van onze medewerkers en externe partijen een noodopvanglocatie hebben gerealiseerd, waar we mensen die vluchten voor oorlog en geweld een humaan onderkomen kunnen bieden. Ik begrijp dat dit impact heeft op de omgeving. Zowel voor de huidige bewoners van het Hoge Veer als ook voor direct-omwonenden. We doen ons best om het voor iedereen zo goed mogelijk te regelen.” 

Waar kunt u terecht met vragen, klachten en zorgen? 

Vragen en zorgen nemen we serieus. Op de website van gemeente, www.geertruidenberg.nl/opvanglocaties vindt u meer informatie en staat een overzicht van de meest gestelde vragen. Als uw vraag er niet bij staat kunt u contact opnemen met de gemeente via: opvanglocatie@geertruidenberg.nl. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via: 14 0162.

De gemeente informeert inwoners blijvend over de noodopvang van asielzoekers via www.geertruidenberg.nl en de social media kanalen van de gemeente. Daarnaast brengt de gemeente wekelijks een algemene nieuwsbrief uit waarin ook informatie komt over de noodopvang van asielzoekers in het Hoge Veer. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: www.geertruidenberg.nl/nieuwsbrieven.