Afvaltarieven 2025

Gepubliceerd op

Aanvullend op de eerdere berichten over de aangepaste afvaltarieven 2025, willen wij u erop wijzen dat:

  • Op dit moment de hoogte van de afvalstoffenheffing berekend wordt a.d.h.v. het aantal personen dat woont op één adres. Vanaf 2025 zal er niet meer gekeken worden naar het aantal personen, maar naar de bereidheid om afval goed te scheiden. De afvalstoffenheffing zal vanaf 2025 bestaan uit een vast deel (€ 201,-) en een variabel deel op het aanbieden van restafval (3,50 per inworp in de ondergrondse container en € 14,- voor het aan straat zetten van de restafval minicontainer ). Alle andere afvalstromen (PMD, papier en GFT) blijven gewoon gratis en hier hoeft u niet voor te betalen.
  • Inwoners van het buitengebied nog gebruik maken van een minicontainer voor restafval (inhoudsmaat 240 liter). Deze container zullen we na de zomer vervangen door een nieuwe minicontainer. Hierover ontvangen deze inwoners nog een brief. Alle andere inwoners zullen GEEN minicontainer voor restafval ontvangen, deze inwoners blijven gewoon gebruikmaken van de ondergrondse restafvalcontainers.
  • In een eerder bericht noemden we de 60 liter container. Dit is de inhoudsmaat van de inwerpopening van de ondergrondse restafvalcontainer. Het gaat dus niet om een container, maar om het aantal keren dat u afval aanbiedt in een ondergrondse restafvalcontainer.

Vragen of meer weten?

Op Geertruidenberg.nl/diftar vindt u alle nieuwe tarieven en antwoorden op de meestgestelde vragen rondom Diftar. U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen.