Komt u door de coronacrisis in nood of heeft u hulp nodig? Meld het!

Alleen samen krijgen we corona onder controleDe strenge maatregelen rondom de coronacrisis hebben voor iedereen grote gevolgen. Maar vooral voor ouderen en andere kwetsbare inwoners van onze gemeente. In onze gemeente staan veel mensen voor u klaar, zowel professionals als vrijwilligers. 

SWOG

  • SWOG levert maaltijden bij zelfstandig wonende ouderen. Door het coronavirus worden maaltijden tijdelijk niet naar binnen gebracht, maar bij de voordeur gezet en opgehaald.
  • SWOG ondersteunt als u (tijdelijk) hulp nodig heeft bij het doen van boodschappen. Zij kijken of een vrijwilliger voor u boodschappen kan doen.
  • SWOG ondersteunt u als hulp nodig heeft bij het gebruik van uw computer. Momenteel ondersteunen de vrijwilligers alleen telefonisch.

U kunt SWOG dagelijks bellen tussen 9.00 en 12.00 uur via 0162 – 52 07 06. Ook kunt u altijd mailen naar info@swog.nl.

Trema

  • Het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema Welzijn biedt onder andere hulp aan inwoners die in de knel komen door de opgelegde maatregelen. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld als u begeleiding nodig heeft bij het aanvragen van financiële ondersteuning. Trema biedt deze hulp in de vorm van een luisterend oor, informatie, advies, begeleiding of een passende verwijzing naar een meer specifieke instantie.
  • Servicepunt vrijwilligers van Trema Welzijn bemiddelt tussen vrijwilligers en organisaties. Wilt u mensen helpen in deze moeilijke periode? Meld u dan aan bij het Servicepunt van Trema Welzijn. 

U kunt Trema Welzijn bereiken via 0162 - 52 03 87 of info@trema.org.

Surplus Welzijn

  • Surplus Welzijn biedt onder meer mantelzorgondersteuning. Is degene voor wie u zorgt vaker thuis door de coronamaatregelen? Dat betekent ook veel voor u. Surplus kan u mogelijk ondersteunen om die extra zorg in goede banen te leiden. U kunt hiervoor altijd contact opnemen.
  • Het is begrijpelijk dat u als mantelzorger vol vragen zit. Hoe gaat u tijdens de coronacrisis om met de zorg van uw naaste(n)? Surplus staat u graag te woord.

U kunt Surplus Welzijn bereiken via 0162 - 74 86 00 en via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het aanbod van de samenwerkende welzijnsorganisaties in Geertruidenberg? Kijk op www.welzijningeertruidenberg.nl.

Draagt u een steentje bij?

Wilt u een steentje bijdragen om de oudere en kwetsbare inwoners van onze gemeente te helpen in deze moeilijke periode? Kijk eens wat u voor deze instanties kunt betekenen. Elke bijdrage helpt!