Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, dan kunt u particulier huren. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij makelaars.

In de gemeente Geertruidenberg verhuurt woningcorporatie Thuisvester sociale huurwoningen. Er is vaak sprake van een wachtlijst. Het is daarom aan te raden om u op tijd in schrijven als woningzoekende. Dit kan bij Klik voor Wonen. Op deze website vindt u het aanbod van huurwoningen in de gemeente.

De huurdersvereniging Geertruidenberg is een aanspreekpunt voor alle huurders van Thuisvester. U bent als huurder van Thuisvester automatisch (kosteloos) lid van de huurdersvereniging. De huurdersvereniging staat voor:

  • Wonen voor een acceptabele huur.
  • Wonen in een gezellige omgeving.
  • Goede behandeling bij calamiteiten.
  • Eventuele juridische begeleiding bij grote problemen.

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met de huurdersvereniging. Voor klachten moet u zich richten tot Thuisvester. Komt u er met hen niet uit, dan is de huurdersvereniging er om u te adviseren of te helpen.