Hulp voor gezinnen en kinderen

De coronacrisis heeft een grote impact op uzelf, de kinderen en het gezin. Gelukkig kan de jeugdhulp wel doorgaan. Weet dat het Centrum voor Jeugd en Gezin Drimmelen Geertruidenberg (CJG) bereikbaar is via 0162-690120. Trek op tijd aan de bel als u vragen of zorgen heeft. Het CJG kijkt dan samen met u hoe zij kunnen helpen. Uiteraard houden zij hierbij rekening met de maatregelen.

Voor veel gezinnen is het een uitdaging om het nu thuis door de coronacrisis leuk en gezellig te houden. De Rijksoverheid en Veilig Thuis geven tips en betrouwbare informatie voor wanneer het wat lastiger gaat.

Check het overzicht van de Rijksoverheid wanneer de spanningen thuis oplopen.

Veilig Thuis

Zoek steun of hulp als u zelf geen oplossing voor het probleem kan bedenken. U mag elke dag, 24 uur per dag, Veilig Thuis bellen op 0800-2000. Voor een luisterend oor en advies over de situatie waarover u zich zorgen maakt. Dit kan ook anoniem. Bij direct gevaar bel 112. Veilig Thuis geeft ook tips hoe u het thuis veilig en prettig houdt.

Hieronder vindt u een opsomming van een aantal betrouwbare bronnen en tips rondom corona en jeugd.

Centrum voor Jeugd en Gezin Drimmelen Geertruidenberg (CJG)

Het CJG geeft advies en ondersteuning bij opvoeden en opgroeien aan ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals. 

  • Meer informatie over het CJG
  • Op de website van het CJG vindt u o.a.  informatie over de noodopvang voor kinderen met cruciale beroepen en kwetsbare kinderen. 

Het Nederlands Jeugdinstituut

Het Nederlands Jeugdinstituut informeert kinderen, ouders, opvoeders, professionals en beleidsmakers graag zo goed mogelijk over het coronavirus:

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Hoe praat u met kinderen over het coronavirus? U vindt tips op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie