Algemene informatie

Het Spoorpark is de naam van het gebied langs de Donge, tussen het Brandepoort-, Koninginne- en Oranjebastion in Geertruidenberg. Verschillende bewonersgroepen meldden zich met een leuk en historisch idee voor het Spoorpark. Hier leest u meer over de inrichting van het Spoorpark.


In het Spoorpark is het fijn verblijven voor inwoners van elke leeftijd. U kunt er zowel ontspannen als sportief en educatief bezig zijn. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de speeltuinen terwijl (groot)ouders werken aan de dagelijkse 30 minuten beweging. Er wordt een echte beweegroute gerealiseerd waar u elke spiergroep kunt trainen.


Na de inspanning is er ruimte om samen tot rust te komen op een bankje onder een van de fruit- of notenbomen. Hoe bijzonder om uw (klein)kinderen te vertellen over de geschiedenis van het Spoorgebied. Daarnaast doet het Spoorpark, de naam zegt het al, je terugzetten in de tijd. Door op centraal gelegen Stationsplein zal later een Stationnetje worden gebouwd.

Betrokken initiatiefnemers

De betrokken initiatiefnemers zijn:

  • Het Hoge Veer
  • Joods Geertruidenberg
  • BBM Architecten
  • Stichting Spoorbrug Geertruidenberg
  • Gemeente Geertruidenberg

Parkgedeeltes

Op de afbeeldingen is het Spoorpark vergroot afgebeeld. De eerste afbeelding is tussen het Oranje- en Koninginnebastion en op de tweede is het park gedeelte tussen Koninginne- en Brandepoortbastion.

Parkgedeeltes ingezoomd