We breiden de Witgoed-actie uit!

Gepubliceerd op wo, 21-09-2022 - 00:00

Begin augustus verving de gemeente samen met goederenbank de Baronie energie onzuinig witgoed. Cliënten konden kiezen voor het vervangen van één (oud) witgoed apparaat. Het ging om veelal oudere koelkasten, wasmachines en wasdrogers die veel energie gebruiken. Door ze te vervangen, wordt flink wat energie én geld bespaard. Samen met een van onze lokale ondernemers, Electroworld Thijssen, hebben we bij ruim 30 huishoudens een witgoed apparaat vervangen. Gezamenlijk bespaart dat met de huidige energieprijzen tot wel 4500 euro per jaar!

Wegens succes breiden we de doelgroep uit

De actie met de goederenbank en Electroworld Thijssen was mogelijk doordat de Rijksoverheid eenmalig subsidie aan de gemeente heeft gegeven specifiek voor dit doel. Recentelijk heeft de Rijksoverheid besloten om de subsidie verder uit te breiden. Dit, samen met het succes van de goederenbankactie heeft ervoor gezorgd dat we de Witgoed-actie gaan uitbreiden.

Iedereen in die in de bijstand zit in onze gemeente, komt in aanmerking voor het vervangen van een energie-onzuinig witgoed apparaat. Zo vangen we twee vliegen in één klap; we besparen energie én verlagen de energierekening voor een groep inwoners die een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken.

Weten of u in aanmerking komt?

We sturen iedereen die in aanmerking komt een brief per post. Houdt dus uw brievenbus goed in de gaten! In deze brief vindt u meer informatie over hoe het witgoed apparaat aan te vragen en verdere voorwaarden.

Komt u niet in aanmerking?

We organiseren regelmatig acties in de gemeente Geertruidenberg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Momenteel loopt ook de Praxis-actie. Misschien komt u daar wel voor in aanmerking. Huishoudens met een inkomen tot 140% van het minimum kunnen met de Praxis-actie gratis energiebesparende middelen krijgen. Denk daarbij aan tochtbanden, radiatorfolie en ledlampen. Kijk voor meer informatie over deze en andere duurzaamheidsacties op Duurzaamgeertruidenberg.nl.