Wat verandert er precies? 

Inzamelwagen Inzameling herbruikbaar afval aan huis 

Het herbruikbare afval halen we bij u aan huis op. In onze gemeente zijn dat GFT+E-afval (groente- fruit- en tuinafval en etensresten), verpakkingsafval (PMD: plastic, metalen/blik en drankenkartons) en oud papier. 

Restafval wegbrengen

Door uw afval goed te scheiden, houdt u nog maar weinig restafval over. U brengt het restafval zelf in een vuilniszak naar een ondergrondse container bij u in de buurt. U kunt dit doen op het moment dat het u uitkomt. De grijze container met het restafval legen we niet meer. 

Containers

  • De oude grijze container krijgt een nieuwe oranje deksel en gaat u gebruiken voor het verpakkingsafval (plastic, metalen/blik en drankenkartons). Deze container legen we elke twee weken. 
  • Voor het GFT+E-afval (groente- fruit- en tuinafval) blijft u de groene container gebruiken. Deze kunt u elke twee weken aan de straat zetten. In de maanden mei tot en met oktober legen we de container elke week.
  • Het oud papier blijven we één keer per maand in de blauwe container ophalen. Heeft u nog geen papiercontainer? Dan kunt u deze bij ons online aanvragen of bellen naar het telefoonnummer 140162. 

Inzamelwijze Geertruidenberg

 

Wanneer merk ik iets van deze veranderingen?

De verandering gaat in stappen per kern.

  • Najaar 2021: Geertruidenberg
  • Begin 2022: Raamsdonksveer
  • Voorjaar 2022: Raamsdonk & buitengebied

 

Meer informatie

Kijk voor de meest gestelde vragen bij de Q&A het nieuwe inzamelen.