Gehandicaptenparkeerplaats

Een gehandicaptenparkeerplaats is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Heeft u deze nog niet aangevraagd, ga dan naar 'Gehandicaptenparkeerkaart' om dit eerst te doen.

Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats  Gehandicaptenparkeerkaart

Om een aanvraag te doen heeft u DigiD nodig. U beantwoordt eerst een vraag beantwoorden waaruit blijkt of u in aanmerking komt voor de gehandicaptenparkeerplaats. Als u in aanmerking komt, kunt u de aanvraag doen. Geef duidelijk aan wat de locatie van de parkeerplaats wordt.

Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats(DigiD)

 

  • U heeft een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart).
  • De auto staat op uw naam.
  • Parkeren in de directe omgeving van uw woning of bestemming is vaak niet mogelijk, omdat de beschikbare parkeerplaatsen meestal bezet zijn. Ook moet de parkeerplaats het weggebruik en de verkeersveiligheid niet verstoren.
  • Uw werkgever vraagt een gehandicaptenparkeerplaats voor u aan: uw werkgever moet aantonen dat u bij hem werkt, dat de locatie van uw werk in de buurt is van de aangevraagde parkeerplaats, dat het niet mogelijk is om een parkeerplaats aan te leggen op het werkterrein.

U mag geen parkeerplaats aanleggen op uw eigen terrein, bijvoorbeeld in de voortuin.

De kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats bedragen €395,60 (2024). Dit bedrag is inclusief het in behandeling nemen van de aanvraag, het verkrijgen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats met kenteken en de aanleg van de parkeerplaats.