Vergroten riolering Zandheuvel

ProjectgebiedIn de Zandheuvel gaan we tussen de Benraatshoef en de Omschoorweg werkzaamheden uitvoeren om het riool te ontlasten bij extreme regenbuien. Tegelijkertijd willen we de straat meer inrichten als een 30 km/u zone. Om dit te kunnen realiseren werken we samen als één team met aannemer Verheij infra uit Sliedrecht.

Wat gaan we doen?

We gaan een nieuwe riolering aanleggen met een diameter van 80cm tussen de Benraatshoef en de Omschoorweg. Hiervoor moet de hele straat worden opengebroken. Zo kunnen we de weg meer als 30km/u zone inrichten. We gaan hiervoor het asfalt vervangen voor betonstraatstenen. De inritconstructie met de Benraatshoef vervalt en de kruising wordt gelijkwaardig. We gaan van de kruising een plateau maken, zoals de kruising met de Omschoorweg.  

Parkeren in het groen

Nu zijn de huidige parkeervakken op de straat geverfd, dit is niet heel duidelijk. We gaan deze parkeervakken in de berm aanbrengen. Dit doen we door de parkeervakken voor een deel in gras uit te voeren. Op deze manier blijft de natuurlijke uitstraling van de berm bestaan en kan er veilig worden geparkeerd.

OntwerpOntwerp

Begin april hebben wij het voorlopig ontwerp aan de bewoners laten zien. Op 25 mei 2021 heeft het college van B&W het definitief ontwerp vastgesteld.

Planning

We streven er na om de werkzaamheden vanaf september 2021 uit te gaan voeren.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties over dit project? Neem dan contact op met projectleider Ger Franssen via info@geertruidenberg.nl of via telefoonnummer 14 0162.