Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar (babs) sluit een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Donald van der PolDonald van der Pol

"Sinds maart 2007 werk ik als babs in de gemeente Geertruidenberg. Ik vind dat er niets mooiers is dan het sluiten van een huwelijk of verbintenis tussen twee mensen die elkaar liefhebben en elkaar trouw beloven. Het is voor mij een voorrecht te mogen bijdragen aan dit bijzondere moment in het leven van het (bruids)paar en hun gasten. Om te komen tot een unieke, ontspannen plechtigheid waarin jullie je helemaal kunnen herkennen, bespreken we vooraf wat de wensen voor de ceremonie zijn. Samen komen we dan tot een goede mix van plechtige en vrolijke momenten.”

 

Anny MillerAnny Miller

“Sinds 2006 ben ik babs in de gemeente Geertruidenberg, of zoals ik mezelf graag noem: trouwambtenaar. Ik probeer, na overleg met jullie (het (bruids)paar), een ceremonie samen te stellen die met een mix tussen humor en serieuze momenten op een ontspannen manier verloopt. Het is tenslotte jullie dag en jullie ‘jawoord’. Dit is een heel speciaal moment voor jullie. Daarom wil je dat alles op een manier verloopt die precies bij jullie past. Ik hoop dan ook dat je er met een fijn gevoel op terug kunt kijken.”

 

Yvonne HekkersYvonne Hekker

“Ik heb 27 jaar bij de afdeling Communicatie van de gemeente gewerkt waar ik de representatie verzorgde voor het gemeentebestuur. Mijn werk bestond uit het organiseren en presenteren van diverse feestelijke gebeurtenissen en ontvangsten, dat ik met ontzettend veel plezier deed. In de loop der jaren zag ik diverse bruidsparen voorbij komen. Het leek me fantastisch om ook bij het officiële gedeelte betrokken te zijn. Inmiddels heb ik diverse huwelijken mogen voltrekken en ik voel dat dit op mijn lijf geschreven is. Ik hoop in de toekomst nog vele paren het ja-woord te horen zeggen.”

 

Annie de WaardAnnie de Waard

"In mijn werkzame leven als ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Geertruidenberg heb ik in de loop der jaren vele honderden huwelijken voltrokken en partnerschappen geregistreerd. Het was het leukste 'werk' om te doen.

Nu ik trouwambtenaar ben, heb ik ruimer gelegenheid om een gesprek aan te gaan met het aanstaande paar. Daarna kan ik in een persoonlijke toespraak met mooie woorden en op feestelijke wijze bijdragen aan een onvergetelijke dag voor het (bruids)paar en hun gasten."

 

Nelly de MeijerNelly de Meijer

“Sinds maart 2006 ben ik babs in de gemeente Geertruidenberg. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en 5 prachtige kleindochters. Ik vind het fantastisch en een eer dat ik, op een van de mooiste dagen uit het leven van twee mensen, een steentje bij mag dragen aan de feestvreugde. Door een gesprekje vooraf, wil ik graag tegemoet komen aan de wensen van het (bruids)paar. Wanneer ik, door de ceremonie, een toespraak, een gedichtje, het (bruids)paar het gevoel mee kan geven dat deze dag voor hen heel speciaal is, dan heb ik een zeer blij gevoel bij de voltrekking.”

 

Ery Kooi

“Je trouwdag is een dag die heel bijzonder mag zijn. Of je het nu klein wilt houden of groots wilt aanpakken. Deze dag moet voor jullie als (bruids)paar heel speciaal zijn, want dit doe je uiteindelijk niet iedere dag. Daarom alleen al moet dit een dag zijn om nooit te vergeten. Als babs wil ik daar graag een kleine bijdrage aan leveren. Voor mij staat voorop dat de ceremonie plaatsvindt, zoals jullie deze wensen. In een voorgesprek bespreken we samen hoe we de ceremonie gaan invullen en tijdens de (huwelijks)voltrekking verwerken. Als jullie kunnen terugkijken op een fantastische (huwelijks)dag ben ik ook tevreden.”

 

Leon HooijmaijersLeon Hooijmaijers

"Ik ben geboren en getogen in Raamsdonk-dorp en in november 2015 beëdigd en benoemd tot trouwambtenaar van de gemeente Geertruidenberg. Voor die tijd had ik, met hulp van toenmalig burgemeester Meijer en burgemeester van Hees, al twee huwelijken gesloten. Nu kwam de mogelijkheid om een ‘echte babs’ te worden en die kans liet ik niet aan me voorbij gaan. Een huwelijk of geregistreerd partnerschap is natuurlijk de bezegeling van de band tussen twee mensen die de rest van hun leven met elkaar door willen brengen. Ik wil een ambtenaar zijn voor iedereen. Kiest u voor klassiek, met een ambtenaar in toga, op een mooie locatie of voor een lossere aanpak met humor en niet ‘strak in het pak’, alles kan. Maar altijd met respect voor het officiële gedeelte.”

 

Brenda Lefeu

"Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

De voorbereidingen zijn van start. De voltrekking van het huwelijk is één van de meest bijzondere momenten van je dag.  Als jullie Babs wil ik daar graag aan bijdragen door het schrijven van een speech waarin iedereen jullie herkent. 

Niks langdradige plechtigheid maar een liefdevolle ceremonie waarin humor en emotie elkaar afwisselen tot het moment dat het “JA-woord” wordt uitgesproken. 

From love and laughter to happily ever after!

Nieuwsgierig? Check Facebook of Instagram: Babs Brenda – Jullie Trouwen"

 

 

Andy MarcelissenTrouwambtenaar Andy Marcelissen

"Ik ben Andy Marcelissen, cabaretier, tonprater en plezierdichter. Het aanstaande bruidspaar kan er dus vanuit gaan dat de humor bij de bruiloft centraal ligt. Ik zorg voor een uur lang vermaak, waarbij de lach ten alle tijden zal winnen van de onvermijdelijke tranen. Jullie kunnen een zeer informele ceremonie verwachten met veel interactie en een hoogwaardig getint persoonlijk verhaal, zonder daarbij de bijbehorende protocollen over te slaan. Elkaar het jawoord geven als teken van liefde en trouw en daarmee tot uitdrukking brengen dat het huwelijk een samenlevingsovereenkomst is om elkaar gelukkig te maken. Het is een bezegeling, om een toekomst vol rozengeur en secondelijm tegemoet te kunnen zien. Ik ben eigenlijk het mooiste geschenk dat jullie elkaar kunnen geven." 

 

Melle Boevé

Trouwambtenaar Melle Bouvé"Bruidspaar! Wat een prachtige dag hebben jullie in het verschiet liggen! Heel fijn als alles dan tot in de puntjes geregeld is, en jullie alleen nog maar hoeven te genieten. Mijn naam is Melle Boevé, woonachtig in Made met vriend, dochter en hond. Ik hoop als enthousiast trouwambtenaar samen met jullie én jullie dierbaren een onvergetelijke ceremonie te mogen creëren. Het kan alle kanten op, (bijna) niks is mij te gek. Laat mij écht weten wat jullie graag zouden willen! Alle vormen van liefde zijn mooi en verdienen oprechte aandacht. Hopelijk tot snel!"

 

Ilse Zondag

"Lief (bruids-)paar! 
Allereerst: Van harte gefeliciteerd met jullie toekomstig huwelijk! Een speciale dag voor jullie, waarbij we jullie liefde vieren.
Ik hoop dat ik met mijn bijdrage deze mooie dag een stukje meer onvergetelijk mag maken. Sinds begin 2022 ben ik werkzaam bij gemeente Geertruidenberg. In 2024 heb ik de geweldige kans gekregen om babs te worden. Ik word vaak omschreven als enthousiast, creatief en kleurrijk. Dit neem ik ook mee bij het creëren van jullie persoonlijke ceremonie: op maat geschreven naar jullie wensen en liefdesverhaal. Een vlotte ceremonie en vooral niet te langdradig, zodat jullie je tijd kunnen besteden aan taart, bubbels, jullie geliefden en elkaar. Laten we er samen iets moois van maken!"

Het kan zijn dat u een familielid of vriend de ceremonie wilt laten uitvoeren. U kunt ons vragen om hem of haar voor een dag te benoemen tot babs.