Foto Hermenzeil

Hermenzeil

In het voorjaar van 2019 startten we samen met de provincie Noord-Brabant een uitgebreide, zorgvuldige verkoopprocedure van jachthaven en recreatiecentrum Hermenzeil in Raamsdonk. We zochten een integere partij die ter plaatse een vitale, levendige recreatieonderneming wil realiseren. In augustus 2020 werd bekend dat vakantieparkketen EuroParcs B.V. de toekomstige nieuwe eigenaar is van Hermenzeil.

De plannen

De plannen die EuroParcs met het terrein heeft worden in het najaar 2020 bekendgemaakt. EuroParcs hoopt in het voorjaar 2023 de eerste gasten op het nieuw te bouwen recreatiepark te kunnen verwelkomen.

Vervolg

In oktober 2020 sluiten de gemeente en EuroParcs een optieovereenkomst af. Tijdens de daaropvolgende optieperiode werkt EuroParcs haar plannen verder uit. De gemeente gebruikt deze periode om een integriteitsscreening uit te voeren. Na afloop van deze periode vindt de daadwerkelijke verkoop van de jachthaven plaats. 

Voorgeschiedenis

Eind 2017 kochten we, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, Hermenzeil. Hiermee wilden we criminele activiteiten op deze locatie tegengaan en in de toekomst voorkomen. In augustus 2018 besloot de gemeenteraad dat de nieuwe invulling moet bijdragen aan de toeristisch-recreatieve doelstellingen in het gebied. Daarna is de verkoopprocedure gestart.

Vragen?

Heeft u vragen over Hermenzeil of wilt u graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar hermenzeil@geertruidenberg.nl.