WOZ-beschikking en aanslag gemeentelijke belastingen

Dit item is verlopen op 17-03-2019.
Op donderdag 28 februari valt de aanslag gemeentelijke belastingen weer bij u in de bus. In deze envelop vindt u ook de WOZ-waarde van uw woning, pand of ander onroerend goed. Heeft u zich voor 1 februari aangemeld op MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag en de WOZ-waarde digitaal.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?

WOZ en belastingenDe WOZ-waarde is het bedrag dat een onroerend goed kan opbrengen als u deze leeg verkoopt. En als het direct in gebruik wordt genomen. De verkoopwaarde vormt de basis voor de WOZ-waarde. We gaan uit van de waarde op 1 januari 2018. Uit de analyse van 2018 bleek dat er in vergelijking met 2017 sprake is van hogere verkoopprijzen. Er is dus een stijgende markt.

Heeft u uw huis verbouwd?

Is de staat van uw pand tussen 1 januari 2018 en 1 januari 2019 veranderd? Bijvoorbeeld vanwege een verbouwing. Dan moet de gemeente daar rekening mee houden. In dat geval wordt de waarde vastgesteld naar de staat van het pand op 1 januari 2019.

Bent u het niet eens?

Bent u het niet eens met uw aanslag of de WOZ-waarde? Of wilt u uitleg hierover? Wij kunnen ons goed voorstellen dat het formele traject van bezwaar indienen voor u ingewikkeld is en dat u graag snel antwoord wilt op uw vragen. U kunt daarom het beste telefonisch contact met ons op nemen via 14 0162. We proberen het eerst samen op te lossen.

Gratis afspraak met de taxateur


Blijkt tijdens het telefoongesprek dat er een taxateur nodig is om uw vragen te beantwoorden? Dan plannen wij direct een gratis afspraak voor u in. De taxateur is beschikbaar van 6 maart tot en met 18 april.

Vragen?

In de bijsluiter van de aanslag vindt u alle informatie over de WOZ en belastingen. Uitgebreide informatie vindt u ook op deze website. Daarnaast kunt u telefonisch contact opnemen met team Belastingen en WOZ. Het team is dagelijks bereikbaar van 08.30 tot 13.00 uur.