Wijkraden, bedankt!

Gepubliceerd op

Burgemeester Witte, wethouder Mertens en het team Wijkgericht SAMENwerken bedankten de leden van de wijkraden onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers voor hun inzet en betrokkenheid. Wijkraden Raamsdonksveer-Noord en Raamsdonksveer-Zuid zetten zich al jaren met veel enthousiasme in voor hun wijk. Zij signaleren en melden vooral zaken die hen opvallen in de wijk. Dit zijn bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, het groenonderhoud, ontbrekende verkeersborden of gevaarlijke verkeerssituaties. Deze zaken brengen zij onder de aandacht bij de gemeente, zodat deze zaken besproken en opgepakt kunnen worden.

Vanaf heden is er geen wijkraad meer actief, maar zetten de leden van de wijkraad zich in voor hun eigen buurt. Dit past beter binnen de buurtgerichte werkwijze waarbij diverse teams zoals wijkonderhoud, afval en straatwerk buurtgericht werken. Wekelijks gaan zij nu in gesprek met inwoners. Wij zijn erg blij dat de wijkraadleden betrokken blijven bij hun buurt. Dit is een mooie aanvulling op de vele betrokken bewonerscomités die zich net als de wijkraadleden inzetten voor een fijne buurt.

Rinus, Bert, Corrie, Leo, Irene, Frits, Nans en Tonnie, nogmaals bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid. Wij hopen jullie binnenkort te mogen begroeten bij een van onze wekelijkse buurtbezoeken.

v.l.n.r Melanie Verhelst, Tonnie Brabers, Leo Bekers, wethouder Tommie Mertens, Rinus Damsteegt, Birgitte Meerdink, Burgemeester Marian Witte, Corry Evers, Nans Kerste en Frits de Reus.


De meldingen die u eerder via de wijkraad aangaf, kunt u altijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, doorgeven via de Geertruidenberg app. U kunt een melding maken over alles wat u buiten in de gemeente tegen kunt komen. De geertruidenberg app is een gratis app die u gratis kunt downloaden via de appstore of Google Play. In de app omschrijft u kort wat er aan de hand is, kunt u aan de hand van een kaart de locatie aanwijzen en voegt u een of meerdere foto’s bij. Wij zorgen ervoor dat uw melding bij de juiste persoon terechtkomt. Vervolgens informeren wij u over de afhandeling van uw melding via email of kunt u de status bekijken in de app.