Wandelactiviteiten langs Beweegg-borden

Gepubliceerd op

Onze buurtsportcoaches organiseerden tijdens de Nationale Beweegweek voor Ouderen wandelactiviteiten in alle kernen van onze gemeente. U herkent de activiteiten dankzij de Beweegg-borden bij de routes. Wethouder van Rooij bezocht de wandelactiviteit. Zij vindt het heel belangrijk dat ouderen bewegen voor hun fysieke gezondheid, maar ook voor het sociale contact en het tegengaan van eenzaamheid.

Beweegg

Beweegg is een initiatief dat tot stand kwam met de hulp van verschillende inwoners, organisaties en gemeente. Dit initiatief is bedoeld om sporten en bewegen in de openbare ruimte aantrekkelijker te maken. Dit jaar heeft de projectgroep van Beweegg zich extra gefocust op ouderen. Ze hebben daarom borden geplaatst langs alle senioren-wandelroutes in de gemeente. Op deze borden staan verschillende beweegoefeningen beschreven. Hiermee kunnen inwoners wandelen én oefeningen doen in elke kern. 

De buurtsportcoach zet zich wekelijks in en organiseert verschillende sportieve activiteiten voor ouderen waarbij gezelligheid en ontmoeting centraal staan.

Wij hopen dat veel inwoners gebruik gaan maken van de Beweegg route.