Veldwerk Koopstromenonderzoek 2021 in september van start

Gepubliceerd op wo, 15-09-2021 - 00:00

Groot onderzoek naar koopgedrag in de Randstad, Noord-Brabant en groot deel van Flevoland en Gelderland

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, start begin september in Randstad, Noord-Brabant, een deel van Flevoland (Almere en Lelystad) en een deel van Gelderland (regio Rivierenland) een grootschalig consumentenonderzoek. Dat onderzoek brengt in beeld waar de inwoners kopen en hoe tevreden ze zijn over de winkelgebieden. Ook de gemeente Geertruidenberg neemt deel aan het onderzoek. I&O Research en bureaus BRO en BSP voeren het onderzoek uit in opdracht van de Provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland en gemeenten Almere en Lelystad.

Begin september ontvangt een groot deel van de huishoudens een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van 25 euro verloot.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.kso2021.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@kso2021.nl.