Start ontmoetingsgroepen Dementie en (N)u

Gepubliceerd op wo, 31-08-2022 - 00:00

Het programma Dementie en (N)u helpt familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start twee nieuwe groepen voor mantelzorgers in de gemeente Geertruidenberg die te maken hebben met dementie.

Surplus biedt deze cursus meerdere keren per jaar overdag en in de avonduren aan. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken deelnemers verschillende onderwerpen. U kunt hierbij denken aan inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen bieden u dit pakket aan. Deelnemers ervaren herkenning en steun in de groepen. Meerdere groepen gaan na de tien bijeenkomsten door met samenkomen en ervaringen uitwisselen.

Start groepen

Op dinsdag 20 september start de ochtendgroep. De bijeenkomsten zijn steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Op donderdag 6 oktober start de avondgroep. Deze bijeenkomsten zijn steeds van 19.00 tot 21.00 uur. Beide groepen vinden plaats in Activiteitencentrum De Slotjes in Oosterhout.

Deelname is gratis

Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het cursusmateriaal dat u krijgt, is kosteloos. Wilt u ook meedoen? Stuur dan een e-mail naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of bel 0162-748600. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij of zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek.

Aanmelding en informatie

Neem voor aanmelding, informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of bel Surplus 0162-748600.