Plaatsing ondergrondse containers voor PMD-afval

Gepubliceerd op vr, 03-06-2022 - 00:00

Bent u gewend om uw verpakkingsafval naar een ondergrondse container te brengen? In de kernen Raamsdonksveer en Raamsdonk verplaatsen we de ondergrondse containers voor verpakkingsafval naar een locatie nabij de appartementencomplexen. Daarom vragen we u om uw afvalzakken niet meer bij de containers te plaatsen, maar de zakken met verpakkingsafval op de inzameldag aan de straat te zetten. Bewoners van appartementencomplexen kunnen de ondergrondse containers voor verpakkingsafval direct na plaatsing gebruiken.

Bewoners van laagbouwwoningen krijgen deze maand een oranje deksel op de huidige restafval minicontainer. Het verschilt per wijk wanneer de dekselwissel zal plaatsvinden. Een groot deel van de inwoners heeft al een brief ontvangen met daarin de laatste datum van aanbieden van de restafval minicontainer. Aansluitend zal dan direct de dekselwissel plaatsvinden. De inwoners die nog geen brief hebben ontvangen over de dekselwissel, ontvangen deze uiterlijk 11 juni.

Zolang u nog geen minicontainer hebt die is voorzien van een oranje deksel, kunt u het verpakkingsafval aanbieden op de inzameldag aan straat. De inzamelaar zal deze losse zakken dan op die dag ophalen. Voor meer info wanneer uw ophaaldag is: www.mijnafvalwijzer.nl

We hebben tijd nodig voor het verplaatsen van de containers voordat iedereen in de kern Raamsdonksveer en Raamsdonk ook over kan gaan op de nieuwe manier van inzamelen.

Zet uw zakken niet naast een container, zo voorkomen we samen overlast en vervuiling op straat.