Nieuwjaarsboodschap burgemeester Marian Witte

Gepubliceerd op zo, 01-01-2023 - 10:00

We hebben allemaal een paar roerige jaren achter de rug, met de coronacrisis, de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de komst van Oekraïense vluchtelingen en de energiecrisis. Ik ben nu 3 jaar uw burgemeester en in een interview met BN de Stem gaf ik laatst aan dat ik me in die drie jaar soms een crisisburgemeester voelde. Gelukkig is het tij gekeerd wat corona betreft en kunnen we elkaar ook komend jaar weer vaker ontmoeten.
 

Als ik vooruit kijk naar 2023 zie ik dat we als gemeente veel investeren in het aanpakken van de problemen die u als inwoner, vereniging of ondernemer raken. We zorgen op korte termijn voor extra woningen. Er komt een noodfonds voor mensen die financieel in de problemen zitten door de energiecrisis. En ons goede armoedebeleid breiden we uit met een actie voor mensen met een laag inkomen, zodat zij hun woning kunnen isoleren.
 

Het komende jaar zullen wij u ook vaker betrekken bij het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen. U weet immers het beste wat er nodig is in uw buurt of wijk.

Het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan en naar elkaar luisteren. En laten we dat doen met respect voor elkaars mening. Want wensen en behoeften kunnen nu eenmaal heel verschillend zijn. Als gemeente zullen we wel keuzes moeten maken want niet alles is mogelijk, het geld dat we hebben is beperkt.
 

Laten we er met elkaar de schouders onder zetten. Ik weet zeker dat we dat kunnen: we zijn een gemeente waar we voor elkaar klaar staan. En waar mensen zich graag voor hun directe omgeving inzetten. Steun ook de ondernemers door lokaal te kopen waar het kan. We hebben zulke mooie winkels en bedrijven in onze gemeente. Daar ben ik heel trots op
 

Komend jaar hoop ik u weer te ontmoeten bij alle leuke activiteiten en evenementen die er in onze gemeente plaatsvinden. Ik ben blij dat ik mag werken voor een gemeente met ontzettend betrokken inwoners, verengingen en ondernemers. Een gemeente met een eigen karakter, met drie prachtige kernen die allemaal iets bijzonders te bieden hebben. Laten we dat koesteren en ons hier samen voor inzetten, in 2023 en ook daarna.

 

Ik wens u een heel gezond en gelukkig 2023!

 

Uw Burgemeester

Marian Witte