Inwoner aan het woord over subsidie voor isolatie

Gepubliceerd op

Met de subsidieregeling Nationaal Isolatieprogramma (NIP) kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. U kunt subsidie krijgen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie of isolerend glas. Verschillende inwoners maakten al gebruik van deze regeling. Hieronder leest u meer over een ervaring van een van onze inwoners:

“Na de isolatie van ons platte dak, kregen we een brief binnen van de gemeente waarin stond dat ook nadat de werkzaamheden waren uitgevoerd er nog subsidie aangevraagd kon worden om de kosten te verlichten. Tot onze verrassing was het hele proces buitengewoon soepel en efficiënt.

Het invullen van de aanvraag was eenvoudig dankzij de duidelijke instructies en het gebruiksvriendelijke online platform. Binnen enkele dagen ontvingen we een bevestiging dat onze aanvraag voorlopig was goedgekeurd en dat we bewijslast in konden dien. We stuurden foto’s met de factuur van de aannemer erbij door. Opnieuw kregen we binnen 2 dagen reactie met de goedkeuring en alles was geregeld! Binnen een week na de voorlopige goedkeuring stond het subsidiebedrag al op onze rekening. Dit gaf ons niet alleen financiële verlichting, maar ook het vertrouwen dat dergelijke overheidsprogramma's goed georganiseerd en betrouwbaar zijn.

Ik raad iedereen die eraan denkt om hun huis te isoleren aan om gebruik te maken van de beschikbare subsidies. Het proces is snel, transparant en levert direct voordeel op.”

Bent u na het lezen van dit verhaal benieuwd geworden naar de NIP subsidie? Kijk dan snel op www.geertruidenberg.nl/nip om te kijken of u in aanmerking komt en hoe u de subsidie kunt aanvragen.