Herontwikkeling Schonckplein

Gepubliceerd op

Van 2019 tot 2021 vonden diverse onderzoeken en gesprekken met inwoners plaats om de mogelijkheden te bekijken voor het verplaatsen van supermarkt Plus naar een andere locatie in Geertruidenberg. In 2021 stelde het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om de supermarkt te verplaatsen naar de Oude Stadsweg. De gemeenteraad van gemeente Geertruidenberg besloot hiermee niet akkoord te gaan. En gaf aan dat een supermarkt vestigen op het Schonckplein de enige mogelijkheid is.

De afgelopen tijd onderzochten supermarkt Plus en projectontwikkelaar Rialto samen met gemeente Geertruidenberg de mogelijkheden voor een volwaardige supermarkt op het Schonckplein in Geertruidenberg. Daarbij hebben ze onder andere nagedacht over de volgende onderwerpen:

  • Is het haalbaar om een nieuwe supermarkt van maximaal 1.600 m² te realiseren op het Schonckplein?
  • Kunnen we eventuele woningen/appartementen toevoegen?
  • Hoe geven we invulling aan de huidige winkellocatie?
  • Hoe verbeteren we de inrichting van de openbare ruimte op en rond het plein?

Digitale vragenlijst

Binnenkort stellen wij een digitale vragenlijst open voor alle inwoners van onze gemeente. De QR code hiervoor wordt te zijner tijd gepubliceerd in de Langstraat en digitale nieuwsbrief. 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meer informatie vindt u op onze pagina over het Schonckplein. Daarnaast brengen we wekelijks een algemene nieuwsbrief uit waarin ook informatie wordt gepubliceerd over de ontwikkelingen. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? U kunt zich hiervoor aanmelden via Geertruidenberg.nl/nieuwsbrieven.