Collectieve Zorgverzekering via de gemeente

Gepubliceerd op ma, 21-11-2022 - 00:00

Speciaal voor mensen met een laag inkomen stelde gemeente Geertruidenberg ook voor 2023 een zorgverzekering samen: het Gemeentepakket. Dit deed de gemeente met zorgverzekeraars VGZ en CZ. Hiermee wil de gemeente Geertruidenberg u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

Uw voordeel:

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • VGZ en CZ vragen geen medische keuring.
  • Bij een aantal pakketten (niet alle!) kunt u uw verplicht eigen risico afkopen.

Welke voorwaarden gelden er?

  • U bent inwoner van onze gemeente.
  • Uw (gezins)inkomen is op 1 oktober 2022 niet hoger dan 120% van de geldende bijstandsnorm en uw vermogen past eveneens binnen de vermogensgrenzen van de bijstand.
  • De gemeente onderzoekt achteraf nog uw aanvraag, om te kijken of u voldoet aan de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Heeft u al een uitkering via de gemeente, dan komt u automatisch in aanmerking.
  • U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.

Hoe hoog is de premie?

Dit hangt af van welke verzekering u kiest en bij welke zorgverzekeraar. Kijk op gezondverzekerd.nl voor het aanbod en kies een pakket dat bij u past.

Bent u al verzekerd bij VGZ of CZ? Ook dan kunt u zich hier aanmelden en eventueel uw aanvullende verzekering aanpassen. Had u in 2022 al een verzekering via de gemeente? Dan hoeft u niets te doen. Uw verzekering wordt automatisch verlengd.

Aanmelden kan tot en met 31 december 2022

De opzegging van uw huidige zorgverzekering wordt door CZ of VGZ verzorgd.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden?

U kunt hiervoor terecht bij Trema, Prins Hendrikstraat 41 te Raamsdonksveer. Op werkdagen bereikbaar via 0162-520387. Ook kunt u hulp vragen bij het Informatiepunt Digitale Overheid van Theek5, Keizersdijk 30 te Raamsdonksveer, telefoonnummer 085-7441052.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice van VGZ (via 0900-8490) of CZ (via 088-555 77 77).