Burgemeester Marian Witte: "We staan met z’n allen voor een grote uitdaging."

Gepubliceerd op ma, 16-03-2020 - 16:09

Burgemeester Marian WitteBeste inwoners,

Nederland wordt overheerst door het coronavirus. Ook Geertruidenberg. De scholen zijn dicht, net zoals de horeca, sportclubs en de kinderopvang. Ook bijeenkomsten en evenementen zijn geannuleerd. Ik begrijp dat dit voor velen een ingrijpende en onzekere periode is. Vooral voor mensen die besmet zijn geraakt. Ik wil dan ook alle zieken, hun familie en vrienden veel sterkte wensen.

We staan met z’n allen voor een grote uitdaging. Vooral ook ouders, leraren, zorgmedewerkers, medewerkers van supermarkten en uit andere beroepsgroepen. Ik wil jullie bedanken voor het werk dat jullie leveren. Iedereen zet zich met hart en ziel in om verdere verspreiding van het coronavirus en uitputting van ons zorgstelsel te voorkomen. Ik heb ontzettend veel respect en waardering voor jullie.

Ik besef me maar al te goed dat dit ook pittige tijden zijn voor ondernemers. We vragen veel van u, maar voor nu is dit helaas noodzakelijk. Het gaat om de gezondheid van veel Nederlanders. Ik wens jullie veel sterkte de komende tijd.

Graag wil ik nogmaals benadrukken hoe belangrijk het is om de landelijke maatregelen strikt te volgen. Niet alleen voor uzelf, maar ook uit solidariteit voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Ook vraag ik iedereen om rekening te houden met elkaar. Kijk om naar uw buren, naar ouderen en familie die ziek, eenzaam of hulpbehoevend is. Bel ze op, ga videobellen met elkaar, stuur ze een berichtje en doe de boodschappen voor ze. Houd daarbij wel de landelijke maatregelen in ere en vermijd zoveel mogelijk direct contact.

De strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen aangaan. De verbroedering met carnaval liet zien hoe sterk we zijn. Onze gemeente is een warme, betrokken gemeenschap die een uitdaging met beide handen aanpakt. Ik reken ook nu op u!

Marian Witte

Burgemeester gemeente Geertruidenberg

 

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk op Rijksoverheid.nl/coronavirus of bel 0800-1351.