Budget duurzaamheidsleningen verdubbeld!

Gepubliceerd op di, 12-01-2021 - 17:50

De gemeenteraad besloot onlangs het budget voor de duurzaamheidslening te verdubbelen naar € 400.000,-. De duurzaamheidslening kunt u sinds begin 2019 aanvragen en is bedoeld om uw woning te verduurzamen. Met de lening bespaart u geld op uw energierekening, vermindert u de CO2-uitstoot en verbetert u uw woongenot door betere isolatie. Dit allemaal tegen gunstige voorwaarden.

Goed voor portemonnee en het milieu

Inmiddels zijn er 23 woningen verduurzaamd en zijn er ruim 300 zonnepanelen op de daken bijgelegd. De besparing ligt, afhankelijk van de woning en maatregelen, tussen de € 400,- en € 1200,- per jaar! Een win-win situatie. Goed voor de portemonnee en het milieu. Reden genoeg voor de gemeenteraad om dit besluit te nemen. 

Voorwaarden versoepeld

Bovenop de verdubbeling besloot de gemeenteraad de voorwaarden voor het aanvragen van een duurzaamheidslening te versoepelen. De nieuwe voorwaarden zijn:
•    De aanvraag is voor de eigen koopwoning.
•    De investering(en) zorgen voor een verbetering van het energielabel met minimaal 1 stap (voorheen waren dat 2 stappen).
•    Het bedrag van de aanvraag is minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,-.

Meer informatie over verduurzamen

Het Regionaal Energieloket kan u informeren over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. U kunt hier ook een gratis persoonlijke huisscan aanvragen. Wilt u weten hoe duurzaam uw woning op dit moment is? Vraag dan de voorlopige energielabel aan van uw woning. U kunt de duurzaamheidslening bij ons aanvragen.