Bericht van burgemeester Marian Witte

Gepubliceerd op do, 20-10-2022 - 08:24

Bericht van burgemeester Marian Witte

Dinsdag bereikte ons het bericht dat de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne vermist waren. Hebe en Sanne zijn maandag vanuit dagbesteding ’t Overstapje in Raamsdonksveer per auto vertrokken naar het huis van Hebe in Vught. Helaas zijn zij nooit op hun bestemming aangekomen. Al snel is opgeschaald met de politie en hebben hulpdiensten, familie en vrijwilligers met man en macht in de hele regio gezocht naar Hebe en Sanne.

Na dagen vol onzekerheid kwam gisterenavond laat het verdrietige nieuws dat Hebe en Sanne zijn overleden. De auto waarin zij zaten werd gevonden in het water bij knooppunt Empel. Een verschrikkelijk drama voor alle betrokkenen. Dit nieuws heeft mij niet alleen als burgemeester van de gemeente Geertruidenberg, maar ook als mens en moeder diep geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en naasten van Hebe en Sanne. Ook leef ik mee met de kinderen uit de groep van Hebe en de medewerkers van dagbesteding ‘t Overstapje in Raamsdonksveer. Ik wens iedereen alle kracht en steun toe bij het verwerken van dit immens grote verlies.

Ik heb bewondering voor alle inzet en betrokkenheid die ik de afgelopen dagen gezien heb bij hulpdiensten, vrijwilligers en ook inwoners. De zoektocht naar Hebe en Sanne heeft ook op hen veel impact gehad. Ik wil daarom iedereen bedanken die op welke manier dan ook geholpen heeft bij de zoektocht.

 

Burgemeester Marian Witte

Gemeente Geertruidenberg