Bericht van burgemeester Marian Witte

Gepubliceerd op zo, 19-12-2021 - 00:00

Beste inwoners,

Al de hele zaterdag gonsde het van de geruchten. De nieuwste variant van het coronavirus gaat zo snel rond dat hard ingrijpen nodig lijkt. De moed zakt me in de schoenen als de maatregelen tijdens de persconferentie genoemd worden. Dit is wat we juist allemaal niet wilden. De oppepper die we ervaarden door de komst van onze koningin naar onze gemeente en de mooie beelden die Nederland rondgingen zijn uitgewerkt. Terecht had onze koningin aandacht voor onze ondernemers. Ik kan me nauwelijks nog indenken hoe zwaar dit nieuws bij hen moet vallen. De rek was er al uit, maar waar moeten zij nu nog moed uit putten? Ik vraag u om onze ondernemers de komende periode te blijven steunen en ook komende week bij lokale ondernemers uw kadootjes te bestellen en uw feestelijk eten af te halen. 

De nieuwe maatregelen vragen veel van ons allemaal. Naast de ziekenhuizen zijn ook de verzorgingshuizen voor ouderen en mensen met een beperking overbelast. De thuiszorg levert ondanks het tekort aan personeel nog steeds zorg, maar ook zij hebben het erg zwaar.  Bij iedereen leidt het gebrek aan perspectief tot moedeloosheid. En ook het weer helpt niet mee om de somberheid te verdrijven. Grijze luchten en vroeg donker. Ik zie dat veel inwoners balen van de huidige situatie, maar wel inzien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om het virus onder controle te krijgen. Laten we elkaar blijven helpen waar het kan. Ik ben ervan overtuigd dat we ook dit samen aan kunnen en ik put moed uit de gedachte dat ik onze gemeenschap ken als een gemeenschap die desnoods de positiviteit uit de tenen haalt. 

Ik doe nogmaals een dringend beroep op u om zeker de komende tijd extra naar elkaar om te kijken. Bezorg die mensen in uw omgeving die in de zorg werken een kaartje of kadootje. Vraag uw buurman hoe het gaat. Heb oog voor (jonge) alleenstaanden. Zeker met de Kerstdagen voor de deur. En nogmaals, koop zoveel mogelijk lokaal.

Zorg en aandacht voor elkaar geeft moed.

Uw burgemeester Marian Witte