A27: verkeershinder door werkzaamheden aan de Merwedebrug Gorinchem

Gepubliceerd op wo, 23-08-2023 - 00:00

Aankomende weken voert aannemerscombinatie STERK (Swarco en Knook Staal en Machinebouw BV (KSM)) in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de Merwedebrug bij Gorinchem. Hiervoor wordt de brug op donderdag 31 augustus van 22:00 uur tot vrijdag 1 september 05:00 uur in beide richtingen afgesloten. Er wordt getest of alle technische installaties van de brug nog goed functioneren. Hierna voert STERK in acht weekenden onderhoud uit aan de hangkabels van de brug: vier weekenden in september richting Breda en vier in oktober richting Utrecht. Hiervoor is de brug gedeeltelijk afgesloten. De brug blijft open voor (brom)fietsers en voetgangers.
 

Brug blijft zoveel mogelijk open

De brug is alleen tijdens de test op 31 augustus volledig dicht. Dan worden ook al voorbereidende werkzaamheden getroffen voor het onderhoud aan de hangkabels. Tijdens het onderhoud van de hangkabels blijft een van de twee rijstroken in de richting waar gewerkt wordt open. Op deze rijstrook geldt wel een aangepaste snelheid van 50 km/u. Weggebruikers in die richting moeten rekenen op circa 30 minuten extra reistijd. In de andere richting blijft de brug gewoon volledig open.


Advies aan weggebruikers

• Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

• Houd rekening met extra reistijd.

• Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.

•  Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.


Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en alle omleidingen op de website van Rijkswaterstaat.