Kinderboom

Bent u in 2021 of 2022 ouder(s) geworden van een kindje en woont u in de gemeente Geertruidenberg? Dan kunt u een kinderboom aanvragen. Deze worden eens per jaar uitgereikt waarna u deze in uw eigen tuin kunt planten.

Voorwaarden

Er is een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een kinderboom:

  • Uw kindje is geboren in de gemeente Geertruidenberg in 2021 of 2022.
  • Uw kindje is in het ziekenhuis van een andere gemeente geboren, maar is ingeschreven in de gemeente Geertruidenberg in 2021 of 2022.
  • Uw kindje is geboren in het jaar 2021 of 2022; vooraf reserveren is niet mogelijk.
  • Er kan 1 boom per kind worden aangevraagd.
  • U plant de boom op uw eigen grond.

Kosten

Het aanvragen van een kinderboom is gratis.

Procedure

In het voorjaar ontvangen alle ouders die dit jaar hun pasgeboren of dit jaar geadopteerde kindje hebben ingeschreven in de gemeente Geertruidenberg een brief met meer informatie. Ook publiceren we in de Langstraat, digitale nieuwsbrief en op social media waar en wanneer u de boom kunt afhalen. U kunt kiezen uit een boom in uw tuin (Prunus Serrulata ‘Amanogawa’) of een boom op het balkon (Photinia Red Robin). De hoogte van de boompjes zijn ongeveer 1 meter.

Na aanmelding kunt u op een geplande datum de boom afhalen. Vervolgens plant u deze kinderboom zelf in uw tuin. Wel zouden wij het leuk vinden als u een foto van de boom stuurt naar: communicatie@geertruidenberg.nl, waarna wij een leuke collage maken van kinderbomen in onze gemeente.

Kinderboom aanvragen