Vestingstad aan de Biesbosch

De gemeente Geertruidenberg bestaat uit de kernen Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer.

• De vestingstad Geertruidenberg laat u het verleden proeven.
  • Raamsdonk is een hechte, rustieke agrarische kern met karakteristieke Langstraatboerderijen.
  • Raamsdonksveer staat bekend als een dynamisch uit de kluiten gewassen dorp met meer dan gemiddelde voorzieningen.

Samen vormen deze drie kernen één gemeente met een scala aan toeristische en recreatieve mogelijkheden zoals fiets- en wandelroutes, stadswandelingen, arrangementen en workshops. De gemeente is gelegen aan Nationaal Park De Biesbosch en de Zuiderwaterlinie.

Nederlandse vestingsteden

Een vestingstad is een stad die van de 15e tot de 18e eeuw versterkt werd met muren, wallen, bastions en andere verdedigingsweken. Deze beschermden tegen aanvallen van buitenaf. In de vestingstad Geertruidenberg kunt u dit verleden nog ervaren en de verdedigingswerken bekijken. Meer informatie over de vestingstad Geertruidenberg (of andere vestingsteden) vindt u op de website van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.