Uittreksels

Bij de gemeente Geertruidenberg kunt u een kopie van een akte van een levensgebeurtenis opvragen. Dit wordt ook wel een uittreksel genoemd. U kunt hiervoor een afspraak maken of het uittreksel digitaal aanvragen.  

Afspraak maken

Hieronder kunt u een afspraak maken voor het aanvragen van een uittreksel.

Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel burgerlijke stand vraagt u aan in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond. De kosten voor een uittreksel bedragen € 13,40.  U kunt een afspraak maken voor het aanvragen van de volgende uittreksels:

Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

U kunt ook een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aanvragen. Dit uittreksel bevat persoonsgegevens zoals naam, adres en woonplaats. Een uittreksel BRP vraagt u aan in de gemeente waar u woont.

Maak een afspraak om een uittreksel basisregistratie personen aan te vragen

Digitaal aanvragen

U kunt een uittreksel ook digitaal aanvragen.

Uittreksel burgerlijke stand

Vraag digitaal uw uittreksel burgerlijke stand aan met DigiDEen uittreksel burgerlijke stand vraagt u aan in de gemeente waar de gebeurtenis plaatsvond.  U kunt een uittreksel aanvragen voor de volgende gebeurtenissen: geboorte, overlijden, huwelijk, partnerschap en echtscheiding. 

Digitaal aanvragen uittreksel burgerlijke stand (met DigiD)

Een uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Een uittreksel basisregistratie personen vraagt u aan in de gemeente waar u woont. De uittreksel bevat persoonsgegevens zoals naam, adres en woonplaats. De kosten voor een uittreksel BRP bedragen € 7,80.

Digitaal aanvragen uittreksel BRP (met DigiD)

U kunt een uittreksel burgerlijke stand en uittreksel BRP ook in een andere taal opvragen. Dit kunt u aangeven in het aanvraagformulier.