Toekomst Amercentrale

Luchtfoto Amercentrale

Verkenning toekomst Amercentrale

Hoe ziet de toekomst van de Amercentrale en het omliggende Amergebied eruit? Veel mensen bogen zich de afgelopen maanden over deze vraag. De betrokken partijen verkenden samen met inwoners, experts en politici, de ideeën en mogelijkheden. Op 30 oktober presenteren de betrokken partijen de toekomstperspectieven voor de centrale en het gebied. U kunt zich hiervoor aanmelden.

Aanmelden presentatie 30 oktober

Sinds 1952 produceert de Amercentrale in Geertruidenberg. Deze centrale speelt een grote rol in de landelijke energievoorziening en is zelfs een vitaal knooppunt. Op provinciaal en landelijk niveau spelen veel zaken die invloed hebben op de toekomst van de Amercentrale. Ook de energietransitie speelt een grote rol bij de toekomst van de centrale en de omliggende gebieden.

Op deze webpagina vindt u meer informatie over die verkenning en de mogelijke toekomstscenario’s. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Deze is gratis en u kunt uw abonnement op ieder moment opzeggen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Betrokken partijen

                            


Samen verkennen

De vijf initiatiefnemers hebben verschillende ideeën en belangen. Juist daarom is besloten om samen naar de toekomst te kijken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Een onafhankelijk bureau is gevraagd hierbij te helpen. Daarbij worden ook de wensen en ideeën van omwonenden, ondernemers en experts, bijvoorbeeld op het gebied van energie, economie, recreatie en natuur in de verkenning meegenomen.

Grote belangen

De energietransitie speelt bij deze verkenning een rol. Maar ook op lokaal, provinciaal en landelijk niveau spelen zaken die invloed hebben op de toekomst van de Amercentrale. De centrale speelt nu een grote rol in de energievoorziening van heel Brabant en is een knooppunt in de landelijke energievoorziening.

  • Verkenning

    De vijf betrokken partijen hebben verschillende ideeën en belangen. Juist daarom is besloten om samen naar de toekomst te kijken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

  • Denkrichtingen

    Binnenkort kunt u op deze pagina lezen wat de verkenning naar de toekomst van de Amercentrale en het Amergebied heeft opgeleverd. Daarbij is het goed te benadrukken dat het om een denkrichting gaat: er staat nog niets vast en er wordt nog niets besloten. Er zullen dan ook geen vastomlijnde scenario’s gepresenteerd worden die precies zo uitgevoerd moeten worden, maar ideeën over ‘wat zou kunnen’ in het gebied.