Herinrichting Gangboord

Parkeerplaats bij het Gangboord

We werken in het centrum van Raamsdonksveer aan een flinke metamorfose. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de openbare ruimte en hebben Heereplein, Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een nieuwe uitstraling gekregen. De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord. Op maandag 25 september startte aannemer Schapers & Zn. B.V. met de werkzaamheden.

Fasering

De werkzaamheden zijn opgedeeld in zes verschillende fasen. De verdeling vindt u in het kaartje hieronder. Fasen 1 t/m 3 zijn zijn begin december afgerond. De uitvoering van fasen 4 t/m 6 staat gepland in het voorjaar van 2018. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het aanleggen van nieuwe bestrating, beplanting en het vervangen van de openbare verlichting. 

Definitief ontwerp

Onderaan deze pagina kunt u de definitieve ontwerpen downloaden. Het ontwerp is tot stand gekomen na meerdere informatieavonden met inwoners en ondernemers (op 19 april en 6 juni). Daarnaast hebben we op 22 augustus een laatste informatieavond gehouden over de planning en fasering. De presentatie van deze avond kunt u onderaan deze pagina downloaden. 

Contact

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Dan kunt u terecht bij Kevin Couweleers van Schapers & Zn. B.V. via 0162-512551. Voor andere vragen over het project is Arend Krijger van de gemeente Geertruidenberg uw aanspreekpunt. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via 14 0162 (met uitzondering van woensdag).

Update (14 december 2017)

Fase 1 t/m 3 zijn inmiddels afgerond.  De aannemer wil, inden mogelijk, voor het einde van het jaar ook nog de beplanting aanbrengen.

Fasering en planning Gangboord


Haven

De gemeente wil ook aan de slag met de herinrichting van de Haven. Daarnaast liggen er nog volop kansen voor de gemeentelijk jachthaven, de locatie ‘Marquart’ en het dorpshuis. Om hier op een juiste manier invulling aan te geven, wordt de herinrichting van de Haven niet afzonderlijk uitgevoerd. Er is een conceptvisie opgesteld voor het gebied vanaf het water en de brug naar Geertruidenberg tot en met het Heereplein in Raamsdonksveer. De visie heeft de naam ‘De oude haven van Raamsdonksveer’ en is onderdeel van het programma Donge-Oevers. In de visie staat o.a. verwoord hoe we het gebied aantrekkelijker willen maken om in te wonen, werken en recreëren en hoe we het water in het gebied op een speelse manier terug kunnen brengen. 

De toekomstvisie is nog in conceptvorm. Deze is op woensdag 23 augustus gepresenteerd.