Breetweerlaan

Dit item is verlopen op 31-10-2017.
Werkzaamheden Breetweerlaan

Op 11 augustus is aannemer Gebr. Van Kessel gestart met wegwerkzaamheden op het traject Breetweerlaan, Doornboom en Essenboom in Raamsdonksveer. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond. De omleidingsroutes rond de Breetweerlaan zijn inmiddels opgeheven. 

Werkzaamheden

Binnen dit project zijn o.a. asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Het asfalt is vervangen op de Breetweerlaan, Doornboom, Essenboom en de rotondes op de Julianalaan en Hoevendijk. Gelijktijdig zijn ook de inspectieputdeksels van de riolering vervangen en enkele verkeersmaatregelen genomen. Dit geldt met name voor fietsers en voetgangers. De volgende verkeersmaatregelen zijn uitgevoerd:

  • Er zijn in- en uitritconstructies gemaakt in de zijwegen van de woonstraten op de Breetweerlaan (Hertogshoef, Zandheuvel, Burgemeester Krijgsmansgeerde, Benraatshoef, Rijvoortshoef en Gijselweer).
  • De bestaande verkeerslichtinstallatie van de voetgangersoversteek ter hoogte van de Burgemeester Krijgsmansgeerde is vervangen.
  • Er is een oversteekvoorziening gerealiseerd voor voetgangers in de bestaande rijbaanversmalling. Daarnaast is ook de busdrempel verwijderd.
  • In de binnenbocht van de aansluiting Breetweerlaan/Doornboom-Lindonklaan is een overrijdbare strook gerealiseerd.
  • Het busperron bij de bushalte Essenboom is aangepast.

Te downloaden: