Bergse Brug

Dit item is verlopen op 30-11-2017.
Bergse Brug

Op 30 oktober startten de werkzaamheden aan de Bergse Brug. Na deze reparatie is de brug weer klaar voor de toekomst. Vorig jaar vond al een spoedreparatie plaats aan de brug. 

Bij een inspectie bleek toen dat de zijophangingen van de brug, bij een uitzonderlijke hoge belasting, de daarbij vrijkomende krachten niet goed zouden kunnen opvangen.Het dagelijks verkeer over de brug vormde geen probleem qua belasting. Dit is een op zichzelf staande constructie.

De gemeente wilde in verband met de intocht van Sinterklaas in 2016 geen enkel risico nemen en besloot  toen tot een spoedreparatie. In week 44 (2017) vindt het definitieve herstel plaats. 

Definitieve reparatie

De reparatie betreft uitsluitend de zijophangingen van de brug. Deze zijophangingen werden rond 1990 bevestigd aan de betonnen basis van de brug, om de brug te verbreden. Over de zijophangingen lopen aan weerszijden van de brug de fiets-/voetpaden. De constructie van de basis van de brug, waarop de rijbanen liggen, is in orde. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de noordzijde van de brug startten maandag 30 oktober en duren tot en met  donderdag 16 november. De werkzaamheden aan de zuidzijde starten op maandag 20 november en duren tot en met donderdag 30 november. Het fiets- en voetpad aan de zuidzijde is vanaf 22 november afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid over de andere zijde.

De brug is op  zondag 19 november 2017 toegankelijk voor de intocht van Sinterklaas.